Turløyper

I Norge har vi fantastiske omgivelser rundt oss – og vi er ikke noe dårligere her i Gudbrandsdalen. Den voldsomme og robuste naturen vekker følelser i oss, og vi får en følelse av nasjonalromantisme, eller et Ivo Caprino eventyr. Å ferdes rundt blant Gudbrandsdalens høye fjell, og dype daler gir tid til å slappe av og puste ut.

Vi har funnet noen turstier vi kan anbefale for våre gjester. Her har vi kortere og lengre turer, som tar hensyn til alle ferdighetsnivåer og fysisk form.

 

Skutelen

45 min – 3 km – Se kartSe bilder

En kort tur på Harpefoss i Sør-Fron. Turen har ganske mange bratte partier, og en lun tur med mye variasjon i terrenget i frodig skoglige omgivelser. Utsikten når du kommer på toppen er ikke annet en fantastisk og kan få enhver til å føle seg liten. Dette er en tur hver naturentusiast bør få med seg når de er på besøk i Gudbrandsdalen.

 

Hånåhoppet

45 min – 2 km – Se kartSe bilder

En bratt tur i Nord-Fron som er en perfekt treningsøkt og gjennomføres på 40-60 minutter. Utsikten når du kommer på toppen er belønningen for det harde arbeidet – og er absolutt verdt det.

 

Valsfjell

3 timer – 9 km – Se kartSe bilder

En fantastisk tur med en høyde på 1143 moh, på Gålå. Turen starter ved Gålå Alpinsenter eller frå Solbråsetra. En lengre gåtur som tar rundt 3 timer og gjennomføre. Turen har endeløst med idylliske steder og sette deg ned for en kaffekopp og den ferdigsmurte matpakka. Ta innover deg den storslåtte naturen, midt i Peer Gynts rike.

 

Rondslottet

6-8 timer – 12 km – Se kartSe bilder

Fra Rondvassbu kan du ta beina fatt og sikte deg inn på den høyeste fjelltoppen i nasjonalparken Rondane. Rondslottet er 2178 meter over havet, og er et must for de som sikter seg inn på å bestige alle 230 av Norges fjelltopper over 2000 meter. Det er 6 km én vei, og turen vil ta 6-8 timer tur/retur. Turen blir kategorisert som middels krevende, og er dermed en tur de fleste klarer. I følge Nasjonalparkriket.no er det god merking hele veien. Tips: hos Nasjonalparkriket finner du også masse nyttig informasjon og ting å tenke på! I nærheten av Rondslottet ligger også:

  • Sagtinden/Trolltinden ( 2018 moh)
  • Midtronden (2060 moh)
  • Veslesmeden (2015 moh)
  • Storsmeden (2016 moh)
  • Vinjeronden (2044 moh)

Disse fjelltoppene, og mange andre kan du lese mer om på nasjonalparkriket.no