Sommer i Gudbrandsdalen – 8 Tips til sommerferien!

Vi mener at sommeren best tilbringes her i Gudbrandsdalen. Her har du mye av alt. Handle håndverksprodukter på lokale butikker eller store merkevarer, spise på kafé eller restauranter, bestige toppene i Rondane eller fiske ørret i Gudbrandsdalslågen. Listen er lang på hva du kan fylle sommerferien i Gudbrandsdalen. I dette innlegget vil vi opplyse om noen av mange ting du kan gjøre under ditt opphold.

Om du velger Gudbrandsdalen i sommer enten for å stoppe et par timer, eller for å bli værende en stund – er det mye å ta seg til. Her er det mye å finne på for både kjæresteparet, pensjonistene i bobil, småbarnsfamilien eller helt alene!

Foto: SH Media AS

Ridning på Sulseter Rideleir

Opplev frisk luft og natur i fjellet fra hesteryggen! Det er en særdeles spesiell opplevelse å sitte på hesten og skue utover Rondane en solskinnsdag. Ta en telefon til Kari og Morten å bestill en heldags ridetur for hele familien.

Sulseter Rideleir har over 40 års erfaring med rideleir og er lommekjent i fjellområdet, og vet akkurat hvor pausen best nytes med matpakke og bålkaffe. Alle de ansatte har lang erfaring, som gjør deg trygg på at du er i de beste hender og kan bare nyte turen på en snill dølahest.

Dette er et tilbud som passer for den som knapt har sett en hest før og for de som har ridd før. Book din ridetur på www.sulseter.no

Bobkjøring i Olympiaparken

Lyst på litt fart og spenning? Cirka 45 minutter syd for Peer Gynt Hotel og Spiseri finner du bob-banen som ligger i Hafjell. Denne typiske vinteraktiviteten kan nemlig oppleves midt på varmeste sommeren her i Gudbrandsdalen. Fres nedover banen i 100 km/t og kjenn G-kreftene trenge seg på (3G krefter!).

Instruktørene er både dyktige og erfarne og vet hvordan hele familien skal få en fantastisk tur, og I sleden er det med en sertifisert pilot.

Les mer om bob-banen og mange andre ting du kan oppleve på Olympiaparken her: www.olympiaparken.no

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen er en stor familiepark som er inspirert av de gamle eventrene av Asbjørnsen og Moe. Her kan du møte Askeladden, besøke Soria Moria og treffe andre kjente favoritter fra skaperen Ivo Caprino! I parken vil du finne opplevelser for alle familiemedlemmene og få en minnerik dag i Gudbrandsdalen.

På Hunderfossen er det over 60 attraskjoner! Rafting, Trollfallet, teater, konserter og mange steder for påfyll av både mat og drikke. Bestill din dag på en av Norges største fornøyelsesparker på www.hunderfossen.no.

Heidal Rafting

Sett deg i båten og fres nedover elva! Hos Heidal Rafting får du en spektakulær opplevelse som vekker både smilet og adrenalinet i deg. Med en aldersgrense helt ned fra 7 år så er det ingenting i veien for å ta med seg hele familien på rafting.

Alle som deltar på raftingen får all opplæring og sikkerhetsutstyr som trengs for at turen skal være trygg. I tillegg er det med drevne instruktører og turguider med på hele turen som tar dere trygt nedover elva.

Klar for et eventyr? Book din raftingtur på www.heidalrafting.no.

Dette er bare noen av mange tilbud du kan benytte deg av under ditt opphold i Gudbrandsdalen. Hos oss på Peer Gynt Hotel og Spiseri kan du overnatte, spise et bedre måltid og nyte en sen sommerkveld ute med noe godt i glasset. Vi håper vi ser deg i sommer!

Foto: Bård Gundersen

Peer Gynt-spelet

Den velkjente Peer Gynt som en gang for her i Gudbrandsdalen på jakt etter kvinnfolk, ridde på reinsbukken og drev med mye annet fanteri, er vel skildret at Henrik Ibsen i fortellingen Peer Gynt. Peer Gynt forestillingen foregår på Gålå, helt i enden av vakre Gålåvatnet. Dette er en helt spesiell opplevelse, og forestillingen er velkjent og populær for mange over hele landet og er en Vi anbefaler å ta turen på spel, og det kan være lurt å bestille billetter kjapt – da disse har en tendens til å forsvinne fort.

Når du skal på Peer Gynt ved Gålåvatnet eller delta på andre arrangementer i regi av Peer Gynt er vi et naturlig sted å overnatte som «midt i millom» arrangementene.

Fron Badeland

På Harpefoss, en 10 minutters kjøretur fra vårt hotell finner du Fron Badeland. Et stort badeland med med mange tilbud for de som har lyst til å ta seg en forfriskende dukkert! Fron Badeland har blant annet et 12,5 meters terapibasseng med konstant 32 graders varme og et 25 meters svømmebasseng med 6 baner. I tillegg er det klatrevegg, barnebasseng med 48 meters vannsklie, sauna, boblebad og mye mer! Er du i Gudbrandsdalen i sommer, og været ikke er på din side – så skinner solen alltid på Fron Badeland!

Vandring i fjellheimen

Når du er i Gudbrandsdalen, så er det jo absolutt nødvendig å oppleve den fantastiske naturen vi kan by på! Ta med deg familien, ta med noe godt i sekken – og ta en tur i fjellet! Vi er i nærheten av både Jotunheimen og Rondane nasjonalpark, og kan gi dere noen flotte turtips under deres opphold. Matpakke kan vi også fikse, og selvfølgelig en avslappende atmosfære og myke senger etter endt tur.

Fiske i Gudbrandsdalen

I Gudbrandsdalen er det uendelig med gode fiskevann! Enten du vil prøve fjellfiske, eller i Gudbrandsdalslågen – er det mye fin fisk der ute som enda ikke er tatt! Her kan du få ørret på flere kilo, og allerede i år har vi hørt om fangst i Lågen på både 2 og 3 kilo. I Lågen fungerer det fint med både slukstang og mark, og lenger sør i dalen mot Sel er det veldig populært med fluefiske og er en fast attraksjon for ivrige fluefiskere i sesong. På mange av fjellvannene er det mulighet for å leie båt. Se oversikt over muligheter og for å kjøpe fiskekort på inatur.no.

Spis og sov hos Peer Gynt Hotel og Spiseri

Vi er et sentralt hotell i Gudbrandsdalen og godt plassert ved E6 på Vinstra. Vår plassering er midt i blinken for den som vil ut på forskjellige opplevelser i nærheten, eller for den som bare skal kjøre en stubb og trenger en pause. Vi har gode priser på overnatting og bespisning og du er hjertelig velkommen til våre flotte lokaler.