Ski og vinterferie? Svaret er Gudbrandsdalen!

Mellom bakkar og berg utmed lågen finner du Gudbrandsdalen. Et dalstrøk fylt med håndverk, tradisjoner og spennende friluftsmuligheter.

Vi vil nå se nærmere på noe av det man kan finne på å gjøre når vinterferien er lagt til Gudbrandsdalen.

Se gjerne siden Opplevelser for spennende aktiviteter året rundt.

Det finnes mange nasjonalparker, alpinanlegg og store fjellområder i umiddelbar nærhet til dalføret. For å forenkle de følgende kjøredistansene legger vi til grunn at alle begynner i midtdalsbyen Vinstra, som er rundt 8 mil nord for Lillehammer.

Kvamsfjellet finner du ved å kjøre nordover dalstrøket, for deretter å ta til høyre i Kvam sentrum. Helt fra spiseriets inngangsdør tar det snaue 30 minutter å komme seg til nytråkkede løyper på Kvamsfjellet. Ta med pilkeutstyret eller terrengssykkelen om sommeren så har du en flott dag i vente.

Gålå har en lignende distanse, og flotte forhold for både alpint, sykling, fiske, vandring og skiturer. Her vender man heller snuta noe vestover for å komme seg til fjells. Etter en halvtime er du på fjellet og klar for å gripe dagen.

Men det er slettes ikke bare Gålå som byr på alpine opplevelser i vinterhalvåret. Kvitfjell og Hafjell ligger henholdsvis 40 og 55 minutter unna. Om du tar bilen. Velger du å gå eller sykle så tar det plutselig veldig lang tid og du må nok begynne å gå kvelden i forveien.

I tillegg er Jotunheimen bare en to-timers biltur unna.