Hoteller og overnattingssteder i Gudbrandsdalen

Her har vi satt sammen en liten oversikt over de aller fleste hoteller og overnattingssteder som er å finne i Gudbrandsdalen. Vi går gjennom alt fra sentrumsnære overnattingssteder til høytliggende fjellhotell. Mot slutten vil vi også se på byene man kan besøke, og aktivitetene man kan foreta seg når man først er i dette spennende dalstrøket.

Av opphavsrettslige årsaker er alle bildene i artikkelen hentet fra Peer Gynt Hotel & Spiseri.

Liste over hoteller

Peer Gynt Hotel & Spiseri - fasadebilde

 

I denne listen har vi valgt å utelate hotellene du finner i Lillehammer sentrum, og heller fokusere på de du finner noe lengre nord i Gudbrandsdalen. Ønsker du å finne et hotell i Lillehammer, så finnes det et stort utvalg og en grei oversikt på de fleste booking-sider.

Hunderfossen Hotel & Resort (Fåberg)

På Hunderfossen finner du ikke bare Hele Norges Eventyrpark, 400m unna finner du nemlig Hunderfossen Hotel & Resort. Hotellet har en stor lekeplass, mingolf, 40 rom og 58 hytter/leiligheter.

Scandic Hafjell

Scandic Hafjell er et perfekt møtepunkt for fritid og konferanser. Hotellet ligger nærme Lillehammer og skianlegget på Hafjell.

Gudbrandsgard Hotel (Kvitfjell)

Her finner du komfortable rom, toppmoderne konferanseavdeling og attraktiv velværeavdeling. Kvitfjell Alpinanlegg ligger rett utenfor døren.

Kvitfjell Hotel

Kvitfjell Hotel er et flott overnattingssted hvor parkering, sauna og wi-fi er gratis. Offisielt hotell i forbindelse med world-cup på Kvitfjell.

Peer Gynt Hotel & Spiseri (Vinstra)

Peer Gynt Hotel & Spiseri - hotellrom

Peer Gynt Hotel & Spiseri ble etablert i 2017 og er et spennende hotell med 44 rom, en moderne restaurant og to tilhørende konferanserom. Tips: fantastiske hamburgere laget med angus-kjøtt!

Thon Hotel Otta

Thon Hotel Otta er et sentrumshotell med 85 nyrenoverte rom, samt møtelokaler for inntil 220 personer. Sentralt hotell som du finner midt i Otta sentrum.

Rondane Høyfjellshotel (Otta)

Tradisjonsrikt høyfjellshotell, som ligger nærmest Rondane nasjonalpark av alle hoteller i området, bare 13 kilometer fra E6 i Gudbrandsdalen.

Wadahl Høgfjellshotell (Gålå)

Wadahl Høgfjellshotell befinner seg midt i et av Norges fineste fjellområder. Flotte muligheter for overnatting, arrangementer og gode, kortreiste matopplevelser.

Venabu Fjellhotell AS (Venabygd/Ringebu)

Ro og harmoni, hjemmekoselig atmosfære på fjellet. Storslått natur, minneverdige opplevelser og norske tradisjoner.

Historiske hoteller i Gudbrandsdalen

Historiske hoteller i Gudbrandsdalen

I Gudbrandsdalen finner du en rekke flotte, historiske hoteller, med historier som dateres tilbake hundrevis av år. Spennende opplevelser for deg som ønsker en rolig ferie i naturskjønne omgivelser.

Nermo Hotell (Øyer/Hafjell)

Nermo Hotell er et familiedrevet hotell i nærheten av Hafjell og Lillehammer. Her får du både kortreist mat og personlig service.

Sygard Grytting (Sør-Fron)

Gammel storgard & historisk hotell i Gudbrandsdalen. Lokal mat og varierte overnatting- og opplevelsespakker.

Dale-Gudbrands Gard (Sør-Fron)

På Dale-Gudbrands Gard kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser

Øvrige overnattingssteder

Gjestgivergårder, moteller og campingplasser. Her finner du andre, flotte overnattingssteder.

Jonsgård Seng & Frokost (Ringebu)

Jonsgård seng & frokost er et hjemmekoselig overnattingssted midt i Landsbyen Ringebu.

Sødorp Gjestgivergård (Vinstra)

Sødorp Gjestgivergård har en flott kafe og gode parkeringsmuligheter. Her kan du også booke overnatting, selskap og møter.

Hostel B27 (Ringebu)

B27 Hostel ligger i Ringebu og har bar, grillutstyr, gratis WiFi og en felles salong. 13 rom som er innredet med det som trengs.

Campingplasser (hele dalen)

Hvis camping er et alternativ, så har du flere å velge mellom i Gudbrandsdalen. Noen alternativer: Odden Camping (Øyer), Mageli Camping & Hytter (Tretten), Kirketeigen Ungdomssenter og Camping (Kvam) og Sæta Camping (Otta).

Byer i Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen er nok ikke mest kjent for et pulserende byliv. De fleste ferierer i dalen for å slippe unna stress, kø og for å lade batteriene.  Men de siste årene har det skjedd mye, og det er et flott utvalg innen det meste av forretninger og handelssteder. Nedenfor har vi skrevet litt mer om byene i Gudbrandsdalen, og ikke nevnt tettstedene. For mer informasjon om disse, så er det Øyer, Tretten, Fåvang, Ringebu, Hundorp og Kvam.

OL-byen Lillehammer

Av de rundt 70.000 menneskene som bor i Gudbrandsdalen, befinner nærmere 30.000 seg i Lillehammer. Her finner du et stort utvalg butikker, restauranter, kaféer og spennende aktiviteter.

Vinstra: byen i midt-Gudbrandsdalen

Vinstra er en liten by med store planer for fremtiden. Her finner du ikke bare spennende, lokale butikker, men også veletablerte kjeder som Clas Ohlson, Biltema og Europris. Med en håndfull koselige restauranter og kaféer, byr Vinstra på en rekke spisesteder etter en lang dag med utflukter til de nærliggende fjellområdene.

Otta: byen ved Rondane

Otta er en by og administrasjonssenteret i Sel Kommune i Oppland. Som den eneste byen i Nord-Gudbrandsdalen, finner du kaféer, restauranter og en rekke handelsmuligheter.

Ting å finne på i Gudbrandsdalen

Når du først er på besøk i det naturskjønne dalstrøket, så er det mange ting å finne på i og rundt Gudbrandsdalen. Nedenfor har vi nevnt noen av mulighetene du har, men vi anbefaler også å ta turen innom sider som mingudbrandsdal.no for mer informasjon og enda flere valgmuligheter.

Fotturer i ulendt terreng og uberørte nasjonalparker

I umiddelbar nærhet til Gudbrandsdalen, finner du prektige fjellområder med svært gode turmuligheter. Rondane Nasjonalpark er det mest kjente fjellområdet som er nærmest, men også Dovre og Jotunheimen er ikke langt unna.

Festivaler og arrangementer

Gudbrandsdalen har en rekke ildsjeler som sørger for spennende arrangementer gjennom året. Særlig i sommermånedene er det mye å finne på, med de spennende musikkfestivalene som naturlige høydepunkter for mange rundt om i landet. Her er disse oppramset:

  • Rondaståk på Kvamsfjellet (tidlig sommer),
  • Countryfestivalen på Vinstra (midtsommeren),
  • Dansefestivalen på Sel (midtsommeren),
  • Byfesten på Vinstra (sensommeren),
  • Hardcorefestival på Harpefoss (sensommeren)

Utenom festivaler i de varme månedene, kan Gudbrandsdalen også skilte med konserter og teaterforestillinger gjennom hele året. Ski- og alpinrenn er det flere av om vinteren, og SykkelVIKU på Ringebu, Furusjøen Rundt på Kvamsfjellet og Skåbu Fjellmaraton er spennende arrangementer for aktive mennesker.

Skiturer og alpint i noen av Norges beste skianlegg

Gudbrandsdalen er kjent for fjell og friluftsliv. Gjennom dalstrøket finner du en rekke spennende rekreasjonsmuligheter, og spesielt når det kommer til vinteridretter som ski og alpint. Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen og Gålå, er alle alpinanlegg som du finner i Gudbrandsdalen.

Rafting

Sjoa Raftingssenter er Norges mest erfarne, med en historie som dateres tilbake til 1984. Her kan du oppleve elve- og familierafting på sitt beste. Juving opptar også listen over aktiviteter, og er en annerledes naturopplevelse hvor man vandrer i trolske juv, langs mektige fjell og dype vannkulper.